SFO

Velkommen til Spireloppen

Spireloppen er et fritidstilbud

Den frie leg indeholder muligheden for at udvikle nye relationer og udvikle sociale, kreative, empatiske og motoriske kompetencer.

Desuden tilbyder vi en bred palet af forskellige planlagte aktiviteter og oplevelser.

Vi tilstræber os på at skabe en SFO med aktiviteter, udsprunget af pædagogiske overvejelser og ud fra børnenes ønsker. Desuden ønsker vi netop at børnene har medindflydelse på deres hverdag for at skabe en attraktiv SFO på børnenes præmisser.

Det er vigtigt for os at hjælpe børnene til at blive selvstændige og selvhjulpne, med ansvar for egne valg og behov.

Børnene skal føle sig set, hørt og accepteret, som de individer de er.

Vores forskellige personligheder, værdier, grænser og kompetencer skal være et forbillede for børnene, så vi på den måde viser, at mangfoldighed er godt og at det er okay at være forskellige.

Det er vigtigt, at vi voksne er tydelige i vores sprog og udtryk så børnene føler sig trygge ved vores tilstedeværelse.

Vi mener, at forældresamarbejdet er vigtigt for jeres barns trivsel. Det er vigtigt, at I føler jer velkomne, når I afleverer / henter og får muligheden for at få et indblik i jeres barns hverdag.

Traditioner

OL

Vi taget til det store kommunale OL i Højby med børnene fra 2.-3. klasse. Det er en dejlig dag, hvor børnene dyster med andre skoler i alle mulige spændende sportslige aktiviteter.

Løvfaldstur eller naturuge

I oktobermåned arrangeres en tur til Vejrhøjskov eller en uge hvor vi fokus på forskellige fænomener i naturen.
Løvfaldstur: Forældre har ofte afleveret kager, som medbringes, og de henter så deres barn/børn på stedet, hvor kaffen/teen er klar, og måske er der stadig kage tilbage. Vi leger og går på opdagelse i skoven. Traditionen er også at vi alle går op og ”bestiger” Vejrhøj. Der er tre faste ting vi nyder at opleve deroppe:

  • Tælle trappetrin
  • Finde og se Storebæltsbroen
  • Rulle ned af højen

Børnene bliver afhentet af forældrene i skoven.

Naturuge:
Når vi har naturuge, har vi tilrettelagt en masse spændende aktiviteter, og ofte har vi også inviteret gæster, som ved en masse om naturen.

Diskoteksfest

Hvert år i november holder Spireloppen diskoteksfest. Vi har disko-lys, drinks og snacks på bordene. Der er fed musik i højttalerne. Alle kommer i lækkert out-fit. Eftermiddagen bliver krydret med forskellige lege.

Musikfestivaluge

Det er ikke at forveksle med MGP, men en hyggelig og krævende uge, hvor børnene får lov til at optræde med deres egen musik eller karaoke på scenen. Der bliver øvet på sang hele ugen og lagt koreografi. Ugen slutter med optræden om fredagen for forældrene, bedsteforældre og andre interesseret.

Dyredag

1 dage hvert år op til Kr. Himmelfartsdag kan børnene tage deres kæledyr med i skole/SFO. Større dyr som heste, hunde, får o.s.v. skal fremvises af en voksen og kan ikke overnatte på skolen. Alle smådyr kan overnatte i vores ”stald”.

Skov- og strandtur

Når varmen har fået fat – i maj/juni måned – drager børn og personale til Høve strand, hvor de tilbringer eftermiddagen med at klatre i træer og at lege ved vandløb og i sandet. Forældrene møder op på stranden med madkurv, så dagen sluttes af med fælles spisning af medbragt mad.

Kontakt Spireloppen

Skolen

Åbenhed og tryghed er for os på skolen rammen om et godt børneliv

SFO

Spireloppen er et fritidstilbud, hvor den frie leg vægtes højt

Børnehaven

Udvikling i skovbørnehaven sker gennem udforskning, leg og tryghed